CLANEK

 

Rubrika: Technoservis Nula2 02/07

Čtyři nové techno-tituly, které by určitě neměly uniknout vaší pozornosti. Daho doporučuje nový singl od španělského producenta Reeka, novinku holandského labelu Patternz a dvě staro-nové desky od Dave Clarkea.

 

Reeko - Darkened Lights
Warm Up 016
www.reeko.net

Jednou polovinou opěvovaný, druhou nenáviděný Španěl Reeko právě vydal desku Darkened Lights na labelu Warm Up kolegy Oscara Mulera. Titulní track má, jakjinak, než rozlomený dynamický rytmus, efektně balacující na hraně s úplně odlišnými tanečními styly. Posléze se rytmus srovná a rozběhne vcelku zajímavý děj. Z druhé strany remixoval Oscar Mulero. Dodal úderný a také energický technokousek. Asi nejsvětlejším místem na téhle desce je pro mě dodatek v podobě tracku Phenomena Arise, který si mě získal pro svou uvolněnou a průzračnou atmosféru. Snad každý deejay si ale na tomhle maxisinglu najde to své pravé ořechové!

Boriqua Tribez - Adelante / Favelas
Patterns 031
www.triplevision.nl

Projekt Boriqua Tribez v současnosti stále častěji boduje v pomyslném žebříčku novinek v oblasti techna. Je docela novým objektem na scéně, avšak velice dobře uvádí svoje jméno. Většinou klubovým tribalovým technem s porcí energie a tanečnosti. A právě taková je jejich nová deska na labelu Patterns. Chytlavý ústřední motiv, který osloví každého fandu veselejších rytmů je to, na čem stojí první track Atelande. B-strana už patří ještě více rozjetému Favelas, kde si autoři opět vsadili na groovy motiv ala Joey Beltram! Výsledkem je prudce taneční záležitost. Až budete v recordshopu pátrat po něčem gut, mužu doporučit.

Dave Clarke - Remixes & Rarities
Music Man 129
www.daveclarke.com

Na titul Remixes & Rarities jsme upozorňovali už koncem minulého roku, ale až teď přišel jeho čas. Koncept nejlepších clarkových remixů vyšel u firmy Music Man jako dvoj-CD nebo také na pěti vinylech. Každý maxák obsahuje tři zásadnější remixy, čímž je dána DJům možnost vybrat z celé série jen ty nejsympatičtější kousky. Myslím, že výčet jmen bude hovořit za všechno: Underworld, Leftfield, Chemical Brothers, Dave Angel, Robert Armani, Dj Rush, Green Velvet, Slam, DJ Hell, X-313, Moby a další. Pro nás co jsme také sběratelé má tento souhrnný projekt nemalou hodnotu a osobně jsem si jist, že budu z Remixes & Rarities čerpat při každém vystoupení. Rozhodně se tedy oplatí věnovat tomuhle releasu pozornost a poslechnout si ho od začátku do konce. Věřím, že budete mile překvapeni!

Dave Clarke - Thunder
BSL records 007
www.daveclarke.com

Dave Clarke se vedle svého jedinečného stylu mixingu zapsal do historie taneční hudby "červenou" sérií Red jedna až tři, kterou pak shrnul na albu Archive One. Teď vyrukoval opět s původním trackem Thunder, což je nekompromisní a dnes už legendární techno zabiják. Už v té době s ním všichni techno DJs přiváděli publikum do varu a Thunder sloužil jako stoprocentní taneční zbraň. Jako tehdy, stejně i dnes takhle věcička maximálně funguje! Je jako blesk z čistého nebe, doprovázený silným burácením. Na B-straně najdete Surgeon remix, který vypovídá o velmi drsném zvuku dnešního krále techna, jakým se tehdy Tony Surgeon prezentoval. Pro jeho mnohé fandy jistě bude toto dílko velkou vzácností a nutností. Celá tato deska bude pro nadšené techno sběratele přínosným kouskem do archivu!


Všechny zmiňované tituly můžete sehnat v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016