CLANEK

 

Cray /techno.cz, Lifeisporno.com/

Cray je osoba klubové scény, kterou si můžou starší z vás pamatovat spíše pod jeho starým jménem Crayzzeeeman. Pod tímhle jménem hojně vystupoval a vydával hudbu jak v rámci České republiky, tak mimo ni. Když začal vyklízet pole na scéně, rozhodl se zkrátit si nickname na Cray. Ověřené zdroje mluví o dvou hypotézách proč. Jednou je, že prý své kolegy značně pohoršoval délkou. Druhá je prostší, že ho prostě a jednoduše štvalo neustálé komolení jména. Tak si vyberte sami, co vám víc vyhovuje...

 

Od mládí se projevuje jako "umělecký střevo". Ať už od chvíle, kdy vzal poprvé do ruky pastelky, foťák nebo později mix. Lépe to říct asi nejde, protože se od mládí věnuje různým druhům umění, přestože v tomhle oboru nikdy nic nevystudoval. Za to je podle svých vlastních slov rád, protože jsou pro něj tyhle činnosti hlavně záležitostí pocitů.

Crayfoto: Terezi Pix

Za sebou má nespočet odehraných eventů v ČR i jinde po Evropě, a dokonce prý i vystoupení v roli MC způsobeného při jednom výletu do Polska. Ovšem fyzické důkazy se vytratily a zůstaly prý jen vzpomínky na lahev na začátku akce a probuzení asi ve skříni po ránu. Nicméně už tvrdí, že zestárnul (zmoudřením si není sám moc jistý), a tak ho lze slyšet jen párkrát do roka na pozvání svých přátel. Ve velké oblibě má interakci s dalšími lidmi a tak rád vystupuje back2back, což vyústilo v DJsko-producentský projekt Groove Bitches, ve kterém stabilně figuroval s DJem Choixem. Stál za dnes již uzavřeným vinylovým labelem TechEx a netlabely Isis Recordings a Illusion Music, které ovšem dostal na starost jeho parťák Choix. Tracky, které vyprodukoval a vydal, ať už oficiálně nebo neoficiálně v podobě digi-white labelů, by se také daly jen stěží spočítat.

Cray

foto: Jan "Flash" Novák

V roce 2012 ho prakticky v žádném klubu nebylo slyšet. Nicméně si od hudby tak nějak odpočinul a zdá se, že mu i začala chybět. Takže s rokem 2013 se opět vrací na scénu a za mix. I když starého Crayzzeeemana v tom moc nehledejte. V minulém roce se v něm prý cosi zlomilo a součástí toho je i hudební styl. Očekávejte od něj breakbeat s pomalým BPM, leč míchaný s chvílemi až Crayovi vlastním perverzním stylem. :) Pokud je libo něco o procento či dvě rychlejšího, pak si ho vychytejte tam, kde si střihne nějaký ten drumstepový set. Ale nezremixovaného Skrillexe od něj prý fakt nečekejte, dokud nezačne tvořit něco, z čeho nebude mít Cray chuť naběhnout hlavou do zdi... :)

Sety z roku 2013:

FREE DOWNLOAD: Live at BPM.DJ presents Techno.cz Booking | Drumstep Part by Cray CZ

FREE DOWNLOAD: Live at BPM.DJ presents Techno.cz Booking | Break Part by Cray CZ

Set z roku 2010:

Groove Bitches - Mixák @ Danceradio.cz by Groove Bitches

V současné době je full-time fotografem na volné noze pod značkou Cray Photo a zakladatel produkčního týmu laPAQUEvisual. Pokud není v ateliéru nebo u počítače nad fotkami, s velkou pravděpodobností ho najdete na nějakém eventu. Jak sólově, tak společně s ostatními fotografy svého týmu přispívá i do galerie techno.cz reportážemi z koncertů a akcí...


DJing/Produkce od: 1997
Labely: TechEx, Isis Recordings, Illusion Music
Vydával na: Naked Records, Unaffected Records a dalších.

https://soundcloud.com/cray-cz
https://new.myspace.com/craycz

Booking: djcray@lapaque.eu

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016