CLANEK

 

Představujeme domácí labely: Naked Records

Historie české nezávislé značky Naked Records sahá až do roku 1998. S nástupem digitálních technologií o sobě dala masívně vědět v roce 2007 a od té doby je aktivní v celosvětových online distribucích. Od začátku si klade za cíl prosazovat především nezávislou domácí tvorbu bez rozlišování, zda jde o již zavedené autory, nebo zcela nové talenty. Výjimkou nejsou ani počiny hostů z celého světa.

 

U zrodu Naked Records stál DJ Luis známý na producentském poli jako Luis Lamborghini. S chodem labelu pomáhají Peter Pea a Paul Hubiss. Stylové rozpětí labelu oslovuje především fanoušky stylů house a techno, nechybí však také experimentální releasy či downtempo. Svůj prostor u Naked Records dostal například tehdy začínající Spiriakos, současné žebříčky labelu vede v zahraničí oblíbený zlínský producent Ian Kita. Úspěšnou fúzi různých stylů elektronické hudby předvádí duo Chief!mama, které tvoří domácí legenda Elektrabel a zpěvačka Mother@work. Své zářezy zde mají slovenská jména Drahosh či Jozef Mihalik, znojemští hybatelé Gat Electra, multistylový Mindhole a další řada méně známých, ale kvalitních producentů.

Naked
Label spolupracuje s distribuční sítí Believe Digital, releasy tak naleznete na portálech Beatport, Junodownload, iTunes, Google Play a mnoha dalších. Kromě vydávání autorské tvorby se česká značka od roku 2009 měsíčně věnuje také populárním podcastům. Pod hlavičkou Naked Records Podcast si můžete vychutnat sety od předních českých i zajímavých zahraničních DJs. Jmenujme například NKDj z Itálie, Elektrabel, Ravic, Hory_Doly, Kema, Grove, Makarov, jihoamerického The Ripped a mnoho dalších.

Label je nadále otevřený novým tvářím, proto se nestyďte a klidně se ozvěte. Horkou novinkou plánovanou na konec roku 2015 je autorské album pražského producenta, který si říká Reznyk. Do světa vyráží jeho originální pojetí techna, hravé a propracované, s patřičnou dávkou energie a neotřelým zvukem.

https://www.facebook.com/NKDRC
https://www.facebook.com/NKDRCpodcast
https://soundcloud.com/naked-records
http://www.idj.cz/nakedrec/
https://www.mixcloud.com/NKDRCpodcast/
https://www.youtube.com/user/nakedRec
https://pro.beatport.com/label/naked-records/19662/tracks


Da Moon

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016