REPORT

 

Report z akce Nicole Moudaber @ Roxy od čéši

V Roxy o nás pravidelně pečují a vozí výborná zahraniční jména, která mají mimo ČR opravdu silnou clubberskou základnu. Tentokrát to byla zástupkyně něžného pohlaví v techno vodách, paní Nicole Moudaber. Nigerijská rodačka vyrůstající v Libanonu, toho času působící v Londýně. Je však s podivem, spíše tajemnou záhadou, co vlastně české publikum na párty přiláká? Kdo a nebo jak se vlastně určuje, kam budou směřovat kroky fanoušků hudby do útrob klubů, na louky s festivaly a podobně... Nicole měla v pátek v Roxy opravdu poskrovnu tanečníků, o to víc jsme se však snažili, aby byla atmosféra i pro ni co nejlepší.

 

Není to ani tak dávno, snad pár týdnů, co v klubu hrála jiná dáma, paní Paula Temple, kterou tedy ani já neměl toliko v hledáčku a přitom na ni dorazil minimálně dvojnásobný počet lidí. Nu což, nechme tedy lamentování nad kvantitou clubberů a přesuňme se za kvalitou DJs a jejich výkony.

Subgate + Nicole Moudaber

Prvním hrajícím pro tuto noc byl DJ Subgate. Ondra umí nejen začátky, skvěle mu jdou i konce, které mnohdy jen tak nekončí, ale pro tuto noc byl právě on tím prvním, kdo uvede dav do stavu tanečního a připraví publikum pro hlavní hvězdu večera, tajemnou čarodějku "Moudaberku". Ondra byl tentokrát na pódiu sám. Jak chill out, tak horní stage byly pro tanečníky a tanečnice uzavřeny a to asi nejen díky vizuálnímu zážitku, jaký na hlavním pódiu panoval. Krásné panely rozzářily svou projekcí nejednou celý parket a Ondra měl opravdu nádherný nástup a celou svou show. Mohl také přehrát o něco více tracků než obvykle, jelikož byl jeho hrací čas o kus delší. Těsně před nástupem hlavní hvězdy byl již parket zaplněn, ale ne tak, abychom se příliš mačkali. Tančit se dalo a mohlo se tedy bujaře jásat a pískat na tu vlasatou dámu za pultem…

Nicole Moudaber @ Roxy

Nicole Moudaber spustila opravdu nevídaná kouzla. Vařila si ve svém laptopu smyslné techno lektvary a dav je plnými doušky hltal a dostával se do stavů euforie a nadšení s každým dalším přílivem jejího kouzlení. Musím fakt říct, že Nicole znám, slyšel jsem ji už párkrát a tady zahrála neskutečně skvěle, živelně, hravě, měla tam i veselejší plochy, které opravdu bavily. Prostě čarodějnický techno rej s tou nejpovolanější. Děkuji za ni moc! Její set utekl jako voda, Nicole se rozloučila, a poděkovala za celý večer, kterým jsme ji tanečně doprovázeli.

Nicole Moudaber @ Roxy

Pak se ale stalo něco, čeho mi bylo strašlivě líto. Náš matador, opravdový techno umělec, pan Kaisersoze, kterého jsem poslouchal již jako puberťák a dojížděl na ty nejbáječnější Orion Hall, měl opravdu velké technické potíže. Několikrát mu na začátku vypadl zvuk do úplného ticha a to na několik minut. Dokonce ho přišla konejšit i samotná Nicole Moudaber, kterou to muselo mrzet také, protože Jirka fakt umí a jeho techno je dechberoucí! Něco se tentokrát nepovedlo, ale kdo neodešel a počkal si, vyslechl si surové, temné a opravdu nabroušené techno, přesně takové, jaké Jirka vždy uměl. Díky moc a mrzí mě, že jsi měl takové problémy, ale nevzdal to a to je hlavní!

Kaisersoze

Děkuji moc všem tanečníkům a lidem kteří se bavili! Bylo to krásné...


čéša

foto: Jakub Zatloukal

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016