CLANEK

 

Známe potvrzená jména Colours of Ostrava 2021

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, jehož 19. ročník musel být z důvodu koronavirových opatření přesunut na 14. - 17. července 2021, oznamuje první jména z letošního programu potvrzená také na příští rok: holandský DJ a jedna z největších osobností současné taneční hudby Martin Garrix, norská kapela Wardruna čerpající ze severské mytologie, vlivná malijská zpěvačka a kytaristka s nominací na Grammy Fatoumata Diawara, australská zpěvačka Tones and I proslavená hitem Dance Monkey, divoká bosenská formace Dubioza Kolektiv, holandský DJ a producent Bakermat, řecká zpěvačka, herečka a tanečnice Marina Satti doprovázená polyfonní ženskou vokální skupinou Fonés a maďarští rockeři Ivan and The Parazol.

 

"Jsem ráda, že první znovu potvrzená jména můžeme ohlásit tak brzy po přesunu festivalu. Jednání se zástupci kapel jsou velmi vstřícná, je cítit, že v současné situaci jsme všichni na jedné lodi," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. "Díky tomu věřím, že další účinkující na příští rok budou velmi rychle následovat," zdůrazňuje s tím, že snahou festivalu je přesunout na 2021 většinu připraveného programu včetně všech hlavních hvězd a dalších účinkujících. "Letošní program nemůže skončit pouze na plakátech, a proto jsme maximálně odhodlaní jej realizovat v roce 2021," vyhlásila při oznámení přesunu Zlata Holušová.

Colours

19. ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2021 v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic. Na stejný termín se přesunulo také mezinárodní fórum Meltingpot, které se koná po boku festivalu v jeho areálu. Nebude opět chybět tradičně bohatý doprovodný program - divadla, workshopy, filmy či výtvarné instalace. Celkově by v areálu Dolních Vítkovice mělo proběhnout přes 450 programových bodů na 24 venkovních i krytých scénách. Zakoupené vstupenky na Colours of Ostrava 2020 platí automaticky i na příští rok. Zároveň jsou již ve festivalovém e-shopu k zakoupení čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2021. V současné době mohou fanoušci na sociálních sítích sledovat Colours TV s koncerty, živými pořady i materiály z archivu. Fórum Meltingpot přináší zajímavé online rozhovory s různými osobnostmi.

Více informací na www.colours.cz.

Martin Garrix - "Animals"
Wardruna - "Raido"
Dubioza kolektiv - "Wild Wild East"
Fatoumata Diawara - "Nterini"
Tones and I - "Dance Monkey"
Marina Satti & Fonés - "ΜΑΝΤΙΣΣΑ"
Ivan & The Parazol - "Take My Hand"
Bakermat - "Baianá"

Partneři Colours of Ostrava 2020:

Generální partneři: Česká spořitelna a Liberty Ostrava. Za podpory statutárního města Ostrava.
Hlavní partneři: Radegast, Cylinders Holding, RESIDOMO. Za podpory Moravskoslezského kraje.
Exkluzivní partner: Česká televize. Generální mediální partneři: MF Dnes, Hitrádio Orion.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016