PARTYINFO

 

FREAK POWER

Datum konání:
08.11.2022 - úterý
Místo konání:
Praha - Rock Café
Live:
Freak Power, Dreddy Seppsama
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: www.ticketlive.cz

 
 
S Freak Power se představí i Dreddy Seppsama

Legendární funky acid-jazzová skupina Freak Power vystoupí v čele s nepřehlédnutelným Ashley Slaterem v úterý 8. listopadu 2022 ve 20:00 v pražském klubu Rock Café. Čeští fanoušci se mohou těšit na originální koncert v podobě namíchaných hudebních stylů s trochou acid jazzu, funku, soulu a trip hopu. Původem kanadský hudebník Ashley Slater je důkazem toho, že věk je jenom číslo. I přesto, že na jaře oslavil své šedesáté první narozeniny, na koncertech to pořád umí rozbalit a s tanečnicemi po boku dostává publikum do varu. Předskokanem bude česká hip-hop rocková kapela Dreddy Seppsama, která vydala své debutové EP s názvem "Pesperverz" v roce 2017.

 

Dreddy Seppsama jsou kapela vyznačující se tvrdými beaty, řízným rapem a neprůstřelným groovem, což nenechá ani jednu pánev v klidu. Kapelu, která vznikla v roce 2014, tvoří frontman Petr Morch, kytarista Adam Kořínek, basák David Shorf a bubeník Honza Podzimek. Ve stejné formaci působí dodnes. Zatímco Freak Power před 30 lety tvořil vedle zpěváka a trombonisty Ashleyho Slatera, basista Norman Cook (později známý jako Fatboy Slim) a zpěvák Jesse Graham. Freak Power oslnili české publikum již v roce 2008 svým setem na velkolepém narozeninovém koncertu s Monkey Business, o rok později vystoupili s velkým úspěchem spolu s Mobym na Sázavafestu. Kapela vydala dvě alba s velmi dobrým ohlasem - "Drive Thru Booty" v roce 1994 a "More of Everything for Everybody" v roce 1996. V tom roce se Norman Cook definitivně vydal na sólovou dráhu jako Fatboy Slim a Freak Power na delší čas přestali hrát. Skvěle šlapající současný band zní možná lépe než originální sestava z první poloviny devadesátých let. Nicméně autorský přínos tehdejšího spoluzakladatele kapely, basisty Normana Cooka, který se později stal hvězdou světových scén jako Fatboy Slim, stále ctí a písně s jeho autorským vkladem, v čele se superhitem "Turn On, Tune In, Cop Out" jsou stálou ozdobou jejich repertoáru.

Dreddy Seppsama 

První comeback pod vedením Ashleyho Slatera zaujal mimo jiné i naše fanoušky kapely v roce 2008 a vzájemná náklonnost stále trvá.

Vstupenky

 
Freak Power vystoupí na podzim v Praze

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016