RECENZE

 

Recenze: Ellen Allien & Apparat - Orchestra Of Bubbles

S předstihem vám přinášíme recenzi na německé album Orchestra Of Bubbles od producentské dvojice Ellen Allien & Apparat. Deska vyjde v dubnu na značce Bpitch Control a článek pro vás napsala Nika77.

 
Bublinkový orchestr vznikl díky spolupráci dvou německých producentů, Ellen Allien a Apparata, vlastním jménem Saschi Ringa. Vychází na Elleniném labelu Bpitch Control s úctyhodným číslem 125.

Obsahuje 11 svižných skladeb, postavených na lámaném, ale i rovném beatu s mnoha rozmanitými zvuky.
Kdo zná předchozí práci Apparata, může ho v hudbě zřetelně rozpoznat, třeba díky živým smyčcům nebo zajímavým postupům, jimiž se v hudbě vyznačuje a dává jí specificky dramatickou náladu.

Zároven však nijak nezastinuje přítomnost Ellen, která se zde také výrazně podepsala, zejména elektro prvky, ale třeba i zpěvem v krásné skladbě Way Out, nebo Bubbles.

Na to Sascha hbitě zareagoval a rozezpíval se v neméně pěkném songu s názvem Leave Me Alone.
Celé album má vyrovnanou náladu, je nevtíravě melodické a díky průbojným beatům a basovým linkám se dá označit za taneční.

Opět je tu dílo s duší a svobodou žánru, které nesází jen na zaběhlá klišé. Snaží se přinést nový a kvalitní prožitek z hudby, bez zbytečných komplikací. Pro mě osobně vyjimečné album, které se bude líbit mnoha různým posluchačům. Oficiální release je plánován na duben tohoto roku a vřele doporučuji všem.

Ellen Allien & Apparat - Orchestra Of Bubbles
Bpitch Control 2006
http://www.bpitchcontrol.de/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016