RECENZE

 

Hudební recenze: Harley & Muscle - A Decade of Truth

Všechny milovníky kvalitního deep-houseu zajisté potěší aktuální novinka zkušené djsko-producentsko-remixérské dvojice Harley & Muscle. Jejich nové album se jmenuje A Decade Of Truth a jako bonus k němu obdržíte také druhý disk s retrospektivní kolekcí jejich nejpovedenějších remixů. Recenzi pro vás připravil FlyBoyEda.

 

Existují producenti, kteří vás díky svým častým záchvatům progresivity překvapí takřka každým novým releasem, avšak ne vždy jde jejich progresivita také ruku v ruce kvalitou. Pak jsou tu ale lidé jako William "Harley" Cataldo & Flavio "Muscle" Romaniello aka Harley & Muscle, kteří už asi stěží kdy překvapí nějakou změnou stylu či výrazným zvukovým posunem, ale na stabilní kvalitu jejich "zaručeného zboží" se můžete stoprocentně spolehnout.

Celých dlouhých deset let uplynulo od jejich první společně vydané desky pod pseudonymem Harley & Muscle, což se italsko-kanadské deep-houseové duo rozhodlo oslavit následovníkem povedeného alba Respected Everywhere z roku 2004. H&M se svoji novinku rozhodli vydat na svém německém labelu Little Angel Records (polovina značky Soulstar/Little Angel Records, jenž se specializuje především na deep, jazzy & soulful house) a dostalo název A Decade OF Truth. Fanoušci H&M se mohou radovat, protože si pro ně jejich oblíbenci připravili hned dva disky plné té nejlahodnější deep-house music, jakou si jen dovedete představit.

Na prvním disku naleznete jedenáct nádherně zasněných a výrazně atmosférických deep, soulful & jazzy house skladeb, na jejichž přípravě údajně strávili H&M celé dva roky. Vše zůstává při starém, pánové si i nadále libují v prolínání sluchu lahodících zvuků, tónů a vytváření opojně harmonických ploch. Právě ono vrstvení zvuků a stop je pro H&M typické. Také není nouze o celou řadu najazzlých ingrediencí, jako jsou nejrůznější saxofony, trumpety a piano, sem tam si díky propracovaným perkusím jejich skladby dopřávají také přiměřený tribal feeling. K svému okouzlení tak nádherným nástrojem, jakým je lidský hlas, se pak H&M vyznávají přizváním dvou naprosto de-luxe vokalistů. Přezpívat italskou národní píseň Fratelli d'Italia vypomohla půvabná italská pěvkyně Simona Bencini, v písni Deeper Love se jí svým výkonem pro změnu pokusil konkurovat vynikající americký vokalista Gerideau (fanoušci uk garage si zajisté vzpomenou na parádní remixy této hymny od MJ Colea a K-Warrena). Tracky se nesou v hypnoticky vyklidněném středním tempu a jako celek působí tak nějak "na pohodu", album se tedy výborně hodí nejenom do klubů ale také pro domácí poslech spojený s relaxací.

Druhý disk představuje retrospektivní (a pravděpodobně) "the best of" rekapitulaci remixérských aktivit Harley & Muscle za právě prožitou dekádu a garantuji vám, že si budete rochnit blahem. Jedná se o 10 maximálně deep & soulful skladeb, jenž představují vynikající vizitku remixérských schopností H&M. Na seznamu zremixovaných umělců figurují jména jako Loleatta Holloway (Hit And Run), Ministers De La Funk (Carlos Sosa, Erick Morillo, Harry "Choo Choo" Romero - Believe), The Rulars (Make Amends) anebo Alexander O'Neal (Criticize), o kvalitu předloh ani výsledných verzí se tedy skutečně bát nemusíte.

V době, kdy se house music a s ní spřízněné žánry potýkají s celou řadů nových směrů, trendů a vlivů (minimal, electro atd.), zůstávají Harley & Muscle svému milovanému deep & soulful houseu věrni takřka labutí láskou. A právě ta je kromě dlouholetých producentsko-remixérských zkušeností a velkého citu pro muzikální harmonii asi tou hlavní devizou této částečně retrospektivní soupravičky. Ona labutí láska z ní totiž sálá na míle daleko, příjemný poslech všem věrným.

Hodnocení: 90%

Harley & Muscle - A Decade Of Truth
http://www.littleangelrecords.com/
http://www.harleymuscle.com/

Recenze: VA - Deep Season mixed by Harley & Muscle na techno.cz: 
http://techno.cz/recenze/hudba/14754/recenze-va-deep-season-mixed-by-harley-muscle 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016