RECENZE

 

Koma & Bones - Shutterspeed

Koma & Bones trávili svoje roky v Haciendě s deskama New Order. Andy Duckmanton byl v té době djejem v Lancashire. Když objevili breakbeat, neměla to být londocentristická věc. Dali svým věcem vlastní punc.

 

May the north be with you...

Koma & BonesKoma + Bones trávili svoje roky v Haciendě s deskama New Order. Andy Duckmanton byl v té době djejem v Lancashire. Když objevili breakbeat, neměla to být londocentristická věc. Dali svým věcem vlastní punc.

Andy a Chris (dvě třetiny Koma + Bones) to nemaj úplně “tuctový”. Chris hraje hodně “deep” a více melodicky, kdežto Andy to vždycky rozmlátí až na půdu. Andy taky scratchuje a jako hiphop dj a většinou za sebou zanechá velkou část všech ostatních djays.

Majíc vlastní “štýlo” –  hrajíc vlastní “štýlo”  - spolupracovali s Robertem Owensem (vokál v tracku “Take me back” ). Jedna věc od New Order – “Confusion” byla K+B zremixována, a chlapíci z kapely si ji oblíbili tak, že ji dali na svoje “Best Of...”

Jejich druhé album “Shutterspeed” je cesta plná emocí a groovů od začátku do konce. Moc povedená je kolaborace s Mattem Maudsleym v “Basic Emotion”. Další výrazné věci jsou třeba “Questo e Sporco” – nebo singlovka “Black Satsuma” a hiphop -retro  “Flip Flop”. Jejich láskou sou pořád old skool beaty. Jsou i jejich zvukem. To je

Jejich účast na desátém výročí TCR labelu, stejně tak množství povedených remixů pro Xpress2 “Smoke Machine”, New Order “Confusion”, Kosheen “Hide U”, PMT “Deeper Water” a Beber and Tamra “Travelling on” jim vyneslo ocenění “Breakbeat Remixers Of The Year” v USA.

Tracklist:

1) Take Me Back (with Robert Owens)
2) Donkey Spanner
3) Questo e Sporco
4) Bootabang
5) Pusherman
6) Twisted Streets
7) Slalom
8) Flip Flop
9) Black Satsuma
10) Nu Born
11) Basic Emotion (with Matt Maudsley)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016