RECENZE

 

Hyde - Genetix

Hyde se vyvíjí stejně jako fixní náklady. Skokově. Mohli jsme od něj slyšet ledaco. Zadumaná dema s mystickou atmosférou, inteligentní nářezy i taneční sety plné energie. O minulém počinu sympatického dj jsem se nezmiňoval. Popravdě řečeno mě sice zaujal výběrem krásných desek, ale jak se ukázalo, extrémně luxusní tracky se za sebou skládat prostě a jednoduše nedají. Dost o minulosti. Domů mi přišla naprosto nová nahrávka a je, jak bylo naznačeno v úvodu, úplně jiná.

 

GenetixHyde se vyvíjí stejně jako fixní náklady. Skokově. Mohli jsme od něj slyšet ledaco. Zadumaná dema s mystickou atmosférou, inteligentní nářezy i taneční sety plné energie. O minulém počinu sympatického dj jsem se nezmiňoval. Popravdě řečeno mě sice zaujal výběrem krásných desek, ale jak se ukázalo, extrémně luxusní tracky se za sebou skládat prostě a jednoduše nedají. Dost o minulosti. Domů mi přišla naprosto nová nahrávka a je, jak bylo naznačeno v úvodu, úplně jiná.

Reklama na jednu nejmenovanou sportovní značku praví, že jsou lidé, kteří naslouchají sami sobě. Hyde se mi tak vždy jevil, ale na rozdíl od sloganu si nemyslím, že by bylo špatné inspirovat se někým, kdo je ve svém oboru špičkou a něco od něj přejmout. Romana nezměnil nikdo menší než  Jeff Mills. Zahrál si s ním v Bratislavě a naprosto okouzlen jeho mixingem a stavbou setu, začal měnit svůj náhled na věc. Je čas předvést svou novou filozofii lidem.

Genetix je jízda. Nekompromisní tváři nahrávky neodpovídá pouze krásné intro. Pak vám nezbude nic jiného, než tančit. Hyde se v technu nebojí ničeho. Na rozdíl od mnohých se nenechává vmísit do jednoho proudu, ze kterého později není východiska a prezentuje jednoduše to, co je pro něj nejlepší. V případě Genetix moderní sady z Anglie v podání The 65D Mavericks a Jamese Ruskina, detroitské skladby Jeffa Millse, klávesové nátěry Damona Wilda i pro něj typický Kanzleramt sound Ellesmereho.

HydeStyl mixu je výborný a přesně takový si představuji u rozjetého setu na akci. Rychlost, s jakou Hyde střídá vinyly, je obdivuhodná. Navíc logika a koncepce nahrávky nejsou ovlivněny nežádoucími faktory. Zmínit musím i totálně profesionální zvuk, který jsem zatím u žádného z dem v České republice zdaleka neslyšel.

Genetix asi není lahůdkou k domácímu poslechu, kterou si vytáhnete při odpolední siestě. Ne, ne. Je to obraz nové klubové akce ve Fabricu. Pestrý koktejl agresivních vypalovaček zjemněný hrstkou pohodových tracků. Výborná volba, pokud si chcete zatančit a nemít mindráky z toho, že patříte do skupiny hloupých "technařů".

Hyde se v letošním ročníku Dance Awards umístil hodně nahoře. Mnozí výsledky ankety zpochybňují. Osobně jsou mi ukradené. Jsem ale rád, že se našel člověk, za kterého bych se v TOP 10 nemusel vůbec stydět a velmi rád bych ho příští rok viděl na nejvyšších stupíncích. Hodně štěstí.

Nexis

Hodnocení: 8/10

foto: Jumpman

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016