RECENZE

 

Technoservis Nula2

Aktuální Technoservis se tentokrát zaměřuje na dvě velice zajímavé kompilace. První z nich vyšla na belgické značce Fuse Recordings a najdete na ní největší technopecky posledních deseti let. Druhé album je sestaveno převážně z tvorby španělských producentů a je věnováno obětem nedávného teroristického útoku v Madridu.

 

ten yearsRůzní umělci – Ten Years Techno Music
Fuse Recordings 541

Belgická distribuční firma News před nedávnem vydala zcela vyjímečnou kompilaci nazvanou 94-04 Fuse – Ten Years Techno Music, mapující více než desetiletou historii tohoto hudebního žánru. Kompilace a její vznik se rovněž ne náhodou váže ke, všem dobře známému, stejnojmennému belgickému klubu.

Výběr těch nejpodstanějších hitovek i uměleckých děl, která tu najdete se rozprostírá na neuvěřitelných osmi vinylech. Velice pozitivní fakt také je, že si kompilaci nemusíte kupovat ihned celou, ale lze to i po jednotlivých deskách, což je v dnešní ekonomicky náročné době více, než dobrý nápad.

Musíme se ale pomalu dostat k tomu nejdůležitějšímu, čili k hudbě. Úmyslně Vás malinko napínám, protože zde najdete takové vzácnosti, po kterých se už v originálních vydáních doslova slehla zem. První vinyl například obsahuje hitovku Crispy Bacon od Laurenta Garniera z Francie, druhá deska zase vynikající track Pannik, za nímž stojí Speedy J.

Pokračovat můžeme třeba legendární věcí od projektu Vanquer, nazvanou Lyot (v remixu od Maurizia), nebo prastarou klasikou od Vapour Space – Gravitational Arch Of 10. Nepřehléhnutelnou pozici tu má i hymnus Forklift z dílny JB3 v remixu Luke Slatera, nebo Surgeonovo Intro.

Dalšími podstatnými kousky jsou jistě Dave Clarke a jeho Southside, Dj Rolando a Jaguar, Ben Sims a megahit Manipulated a mnoho dalších. V drtivé většině jde dnes už o nesehnatelné kousky a jejich vydání na této kompilaci je asi poslední možností, jak se k nim dostat a udělat si radost.

Osobně jsem už v mnoho z nich nevěřil a pohřbil možnost někdy si je sám zahrát. Ještě jedno pozitivum, aby toho nebylo málo je, že všechny tracky jsou perfektně remasterovány a mají tedy perfektní a silný zvuk.  Výběr 94-04 fuse – ten years techno music by Vám rozhodně neměl uniknout, protože Vám, nebo Vašim blízkým určitě udělá radost! V ČR tento skvost prodává firma Nula2.
www.fuse.be

                                        Různí umělci madrid- Madrid 11 Marzo 2004
Jaxx_Records 2004

Pouze několik hodin po hrůzostrašném teroristickém útoku na španělskou metropoli Madrid 11. března 2004 se všem svým spolupracovníkům ozvala španělská distribuční firma Jaxx s informací, že sbírá materiál pro zcela vyjímečnou kompilaci, jejíž účel bude upozornit na tato nesmyslná jatka namířená proti bezbranným a nevinným lidem.
      
Za necelé tři měsíce po onom nemilosrdném masakru tedy vychází kompilační album nazvané Madrid 11 Marzo 2004, nebo chceteli zkráceně M11M.  To se rozprostírá na celých čtyřech vinylech a přináší stejně drsné reakce, jako byl zmíněný teroristický útok. Album M11M je složeno z prací předních producentů vydávajících u firmy Jaxx, ale i dalších lidí, kteří se na tomto projektu chtěli podílet.

Najdete zde tracky od: Reeko, Christian Wunsch, Archae & Grovskopa, Oscar Mulero, Wavesound, Exium, Biotech, Sebastian Kramer, Gunjack, Or, Basic Implant, Damon Valero a mnoho dalších. Všichni zúčastnění tu naplno předvádějí svůj tvůrčí um a možná do kompozic promítají i hluboké emoce, které se nedaly opomenout.
    
Kompilační album M11M rozhodně není nějakým narychlo vytvořeným paskvilem, ale právě naopak sbírkou toho nejlepšího, co španělské a vůbec evropské techno může v dnešní době nabídnout! Podle hesla to nejlepší na konec uvádím, že cena tohoto vynikajícího čtyřpacku je pouhých 800,- korun, což je více, než příznivá cena.  V ČR distribuuje firma Nula2.
www.jaxxrecords.com

Recenze pro vás připravil vinyl shop Nula2.
www.nula2.cz
nula2

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016