RECENZE

 

Technoservis Nula2

femaleFemale - Serverlan
Sandwell District 003
www.veto.co.uk

Peter Sutton aka Female o sobě opravdu hodně dlouho nedal vědět. Náhle se však objevil v plné síle s naprosto bezkonkurenčním titulem "Serverlan" na labelu Sandwell District! Asi není třeba opakovat, že Female patřil vždy mezi vůdčí osobnosti labelu Downwards.  Vydal řadu jedinečných maxáků a dvě nepřekonaná alba. Právě Female a Regis stojí za geniálním titulem "Againstnature" na neměckém Tresor. Peter Sutton vždy razil myšlenku originality a jedinečnosti. Sice jsme si dost dlouho počkali, ale právě takový je maxák "Serverlan", zcela novátorský a futuristický!  Side1 , nebo chceteli "Cally 1" je hodně minimalistický track, ale do šuplíku "minimal" se jentak hodit nedá. Do přímočaré rytmiky zanedlouho vstoupí hluboký ultra-bass, který bude mít pro řadu aparátů likvidační účinky. Precizní práce! Druhá strana s "Cally 2" je o poznání tanečnější a odvázanější. Právě zde se nám "samice" přadstaví v celésvé kráse a síle. Nalomený rytmus, temná atmosféra, filtrované syntetické perkuse, to vše příjemě zasmrádlé tvorbou The British Murder Boys, vytváří vynikající, až mono-dramatické monstrum! Nezbývá, než poděkovat za tak povedenou desku!  Konečně zas bude co hrát!  A už příští měsíc čekejte opět na Sandwell District remeaky od 65D Mavericks a Jamese Ruskina!

hardwaxMonolake - Invisible Force
ML-imbalance 013
www.monolake.de

Projekt Monolake z Německa vždy patřil mezi vládce těch nejtemnějších hudebních zákoutí a nejinak je tomu i u nové desky "Invisible Force". Autor Robert Henke patří mezi zkušené a léty prověřené producenty. Tento jeho nový titul nepřináší radikální převrat v oblasti taneční hudby, ale určitě nadchne všechny nejen své skalní příznivce. Oba tracky, jak "Invisible", tak "Force" mají ponurou avšak velice zajímavou atmosféru, která vás na několik dlouhých minut naprosto okouzlí a propustí až po uplynutí celého děje. Místy Vás rozhodně zamrazí, ale dostanete i šanci znovu nabrat dech a rozhlédnout se po nekonečném prostoru, kam až echa projektu Monolake dolehnou. Možná Vás překvapí studený ženský hlas, tam někde na pozadí, ale toho se bát snad nemusíte. "Invisible Force" se určitě bude dát zahrát v klubu, možná i na party, ovšem osobně jsem zvědav, kdo jako první sebere tolik odvahy, nebo jestli tady někdo takový vůbec existuje?


snogSnog - Real Estate Man (The Remakes)
Kracktronik 006
www.veto.co.uk

Pokud patříte mezi fanoušky elektra, mám pro Vás všechny velice dobrý a ještě horký tip! Birminghamské vydavatelství Kracktronik specializující se na temnější otvětví tohoto stylu právě vydává novou desku projektu Snog, respektive remixy titulu "Real Estate Man"! Hlavní roli tu samozřejmě sehrál domácí Sir Real s veselým, o příjemný ženský vokál obohaceným kouskem, který musí nadchnout snad každého. Trochu náročnější je ovšem "Super Awesome Electro Friends Forever Remix", jehož už rozhodně díky náročné struktuře nezkousne jentak někdo.  Doslova hitové ambice  má ale  sama originální verze, která vás musí chytit ihned po prvním poslechu. Poslední "Volum Remix" je opět návratem do hlubších a neprobádaných
končin elektro music. Zdeformované hlasové samply perfektně doplňují mystickou náladu tracku a efektně zdobí studenou kostru rázných elektrorytmů. Kdo hledá, najde! To mi věřte!


chancellorChancellor - Seed After Spring
Veto 005
www.veto.co.uk

Birminghamský label Veto, za kterým stojí majitel stejnojmenné distribuční firmy Harvey Lane, právě vydává svou v pořadí už pátou desku. Tentokráte dostal prostor realizovat se Chance Mc Dermott aka Chancellor a své šance řádně využil! Deska zní komplexně hodně industriálně a ostře! V jistých prvcích a momentech je možno zde shledat podobnost s podobně strojově chladným projektem Monrella. Jistý vliv je tu cítit i z legendárního detroitského zvuku, který na mnohých producentech zanechal nesmazatelné stopy. Neznamená to však, že by tato deska neměla vlastní duši a myšlenku. Právě naopak! Už předem je ale jasné, že většina našich djs ji odsoudí a nebo nechá bez povšimnutí. Jediné teritorium, kde má taková hudba u nás šanci jsou severní Čechy, přesněji Teplice. A co vy? Přidáte se k většině, nebo nastražíte uši a budete pozorně poslouchat? Nebo takovou parádu jednoduše raději hodíte za hlavu? To jsem zvědav!

Recenze pro vás připravil vinyl shop Nula2.
www.nula2.cz
nula2

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016