RECENZE

 

Muteme.point.0 compilation

Sdružení Muteme se už úspěsně stačilo zapsat do podvědomí posluchačů experimentální elektronické hudby. Stalo se tak především díky pořádání akcí Live experimental session.
Tahle parta se vrhla i do vydavatelské činnosti a připravila zajímavou kompilaci s názvem Muteme.point.0 compilation.

mutemeKompilačku rozjíždí Parmon a já hned musím napsat: to nejlepší na začátek. Ambientní plochy, které zní trochu jako známý zvuk souprav pražského metra plus idm rytmika.
Druhý track je taky moc povedená záležitost. Aoki Takamasa balancuje na pomezí minimalu, ambientu a clicks and cuts.
Vzpomenete si ještě na jeho společné vystoupení s Tujiko Noriko v Nod? Projekt MMtm se představuje v industriální zvukové koláži. Yoshihiro Hanno se pravděpodobně vtipně inspiroval při vymýšlení názvu pro svůj track od již zmiňované Tujiko Noriko. Track dostal název From Tokyo to Praha a opět čekejte clicks and cuts, ambient a mimimal.
Michal Marianek v následujícím kousku taky kliká, ale Yoshihiro a Aoki se mi teda líbí o poznání více. Slovenský projekt Karaoke tundra začínám vážně podezřívat z toho, že má zalíbení v krátkých skladbách - tentokráte minuta a půl.
Celou kompilaci pak uzavírá projekt Szely s téměř deset minut dlouhou kompozicí. Pokud se vám kompilace Muteme.point.0 bude líbit, pak můžete tuhle sympatickou značku podpořit koupí zmiňované kolekce na cd
Celé kompilační album ke stažení najdete v sekci download.
Link: http://www.muteme.cz/releases/mtme001/anthracite/
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016